Sofia Rotaru

Sofia Rotaru

Sofia Rotaru

Sofia Rotaru ( ucraineană Софiя Ротару, rusă София Ротару ) este o cîntăreaţă pop şi compozitoare pop-rock ucraineană, rusă, moldoveancă, sovietică, producătoare, laureată a mai multor premii, actriţă, scriitoare, manager, setter de tendinţe de modă şi femeie de afaceri. Este numită „Regina Pop”.

Este cunsocută pentru vocea sa lirica şi sex appeal, ca şi pentru recunoştinţa socială si religioasă. Cariera sa este marcată de un succes mondial pe scena muzicală şi de mai multe controverse, cauza cărora a devenit Sofia Rotari insăşi, anume in ţările Europei de Est şi in ţările fostei Uniune sovietice. În 1986, a fost prima cîntăreaţă care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” şi în 2000 a fost numită Cîntăreaţa secolului XX.  Este pesesoare a mai multor premii, printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Socialiste Sovietice Moldoveneşti, Artist al poporului al URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaleră a Ordinului republican al Moldovei şi Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.

Sofia Rotaru s-a născut la 7 august 1947 în Marşeniţa, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, Ucraina sovietică, a doua într-o familie de şase copii a brigadierului de viticultori.  Satul în care s-a născut cîntăreaţa a aparţinut în trecut Moldovei, Austro-Ungariei, României, ceea ce a constituit cauza a diferitor moduri de scriere a numelui de familie şi a prenumelui.

Wikipedia

Piesele ce pot fi ascultate online:

Sofia Rotaru – ” Seara Albastra”
Sofia Rotaru – ” Zile trec pe rand”
Sofia Rotaru – ” Inima de mama”
Sofia Rotaru – ” Ramai cu mine”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s