jump to navigation

Video: Nicolae Sulac – “Pe pamântul nostru” ianuarie 3, 2010

Posted by AG in Nicolae Sulac.
Tags: , , , , , , , , , , ,
3 comments

Video:
Nicolae Sulac – “Pe pamântul nostru”

Probacchus ianuarie 2, 2010

Posted by AG in Probacchus.
Tags: , , ,
add a comment

PROBACCHUS

Piese disponibile online:
Probacchus – De la primărie-n sus

Academia noiembrie 15, 2009

Posted by AG in Academia.
Tags: , , , , ,
add a comment

Academia

Piese ce pot fi ascultatea online pe http://muzicamd.wordpress.com/

Academia – Nevasta mea frumoasa

Academia – Instrumentala Joc Mare

Nicolae Sulac iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Sulac.
Tags: , , , , , , , , ,
1 comment so far
Nicolae Sulac

Nicolae Sulac

Nicolae Sulac (n. 1936; d. 2003) a fost un cântăreţ de muzică populară din Republica Moldova. Regretatul Nicolae Sulac s-a născut în anul 1936 în satul Sadâc, Cahul.

În cei 67 ani de viaţă Marele artist al poporului a reacţionat spontan cu un cântec la bucuriile şi durerile poporului său, cu dulcele şi dramaticele “Ce frumos mai cânta cucul”, “Tinereţe-tinereţe”, “Foaie verde magheran”, “Când tata va veni”, “Floarea lui Sulac”, Doinele “Mioriţa” şi “Doina de jale”, “În pădurea de la Prut” şi multe altele.

“… maestrul Nicolae Sulac a rămas o legendă în folclorul moldovenesc, iar balada “Mioriţa”, cîntată de atîtea ori de el este culmea măiestriei interpretative. Nicolae Sulac ne-a lăsat o moştenire spirituală bogată– a înregistrat sute de piese compuse şi intrepretate de el, a evoluat în cadrul sutelor de concerte cucerind spectatorii noştri şi cei de peste hotare. Pe firmamentul culturii noastre Nicolae Sulac a strălucit nu numai cu harul său interpretativ, ci şi cu cu umorul său fin şi profund filozofic. Istorioarele şi bancurile sale circulă şi azi în popor”, Veaceslav Madan, ministrul culturii.

“Nicolae Sulac a fost înzestrat cu har Dumnezeiesc pentru a bucura sufletele noastre”, Valentin Goga, directorul Palatului Naţional

“…Nicolae Sulac nu ştia cine este Nicolae Sulac, el aparţinea unui timp,unei epoci, unui popor…”, Emil Loteanu.

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Sulac – ” Oamenii de omenie”
Nicolae Sulac – ” La o margine de drum”

Nicolae Glib iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Glib.
Tags: , , , , , , , ,
add a comment

Nicolae Glib

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Glib – ” La multi ani cu sanatate”

Nicolae Botgros iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Botgros.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
add a comment

Nicolae Botgros

Nicolae Botgros este un artist, violonist şi dirijor moldovean de muzică populară.

Nicolae Botgros

Nicolae Botgros

Numele lui vorbeşte de la sine. Nicolae Botgros: o personalitate marcantă pentru întreaga noastră cultură, care a dus faima orchestrei «Lăutarii» nu doar peste ţări, ci şi peste ani, maestrul fiind declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc în anul 2002.

1973: Şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe scena profesionistă alături de orchestra «Lăutarii»

2002: A fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc

Discografie

album: Lume, soro lume

1 Sirba coragheasca lui Gh. Bosoalca
2 Omagiu lui Nicolae Sulac
3 Melodii de neuitat
4 Lume, soro lume
5 Sarba de concert si ciocirlia
6 Hora de ascultare de Vasile Pandelescu
7 Hora lui Nicolae Tudos
8 Zboara, dorule
9 Melodie lautareasca
10 Taraneasca

album: Pe cărări lăutăreşti

1 Lautareasca lui Tregubencu
2 In drum spre casa
3 De trei ori in jurul mesei
4 Sirba la picior
5 Omagiu lui Ion Dragoi
6 Omagiu lui Constantin Mirea
7 Ileana neichi-i, Ileana
8 Sirba lui mos Vasile Zamfir
9 Hora in doua parti si cazaciocul
10 Melodie de dor
11 Sirba lui Dumitru Botgros
12 Melodie de dragoste
13 Coragheasca din Bacau
14 Hora martisorului
15 Ciocirlia

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Botgros – ” Dor de casa”
Nicolae Botgros – ” Coragheasca din Bacau”
Nicolae Botgros – ” Hora Basarabiei”
Nicolae Botgros – ” Lume, soro lume”

Mihai Volontir iulie 5, 2009

Posted by alekcandpy in Mihai Volontir.
Tags: , , , , , , , , , ,
add a comment

Mihai Volontir

Mihai Volontir

Mihai Volontir

(în rusă Михай Ермолаевич Волонтир) (n. 9 martie 1934, satul Glinjeni, raionul Rezina, Republica Moldova) este un actor din Republica Moldova.

Mihai Volontir s-a născut la data de 9 martie 1934, în satul Glinjeni din raionul Rezina (atunci în România, astăzi în Republica Moldova). De la vârsta de 18 ani a început să predea ca învăţător la şcoala rurală din satul Păpăuţi, Rezina. A făcut studii la Şcoala pedagogică din Orhei (1952-1955), după absolvirea cărora este numit directorul Căminului cultural din satul Lipceni (raionul Rezina).

Începând din anul 1957 este actor la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi, unde debuteazã în spectacolul “Chiriţa din Iaşi” în rolul Surugiului, devenind în scurt timp principalul interpret al unor personaje de prim-plan.

A debutat ca actor de film la studioul cinematografic “Moldova-film” în anul 1967 în filmul lui Gheorghe Vodă şi Vlad Ioviţă Se caută un paznic, interpretând rolul lui Ivan Turbincă. A obţinut Premiul Naţional al RSSM în anul 1971. Rolurile sale cele mai cunoscute sunt Ivan Turbincă din filmul său de debut (1957) şi Dimitrie Cantemir din filmul omonim (1973).

Fiind remarcat pentru interpretarea sa, a fost invitat să joace în filme montate la studiouri din Rusia. Rolul ţiganului Budulai (care-şi caută liberatatea şi fericirea) din serialul TV Ţiganii (1979) i-a adus celebritate, transformându-l într-o figură marcantă a filmului moldovenesc din anii ’70-’80. Succesul acestui serial a dus la realizarea unei continuări în anul 1984, intitulată Întoarcerea lui Budulai. I s-au decernat Premiul Naţional al Federaţiei Ruse (1980), Premiul Fraţii Vasiliev din Federaţia Rusă (1980) şi titlul de Artist al poporului (1984).

În anul 1990 în Sovietul Suprem al RSS Moldoveneşti, Volontir a vorbit împotriva “blestemaţilor ocupanţi ruşi”.

Mihai Volontir este bolnav de diabet şi are probleme de vedere. De la sfârşitul anilor ’90, el a suferit mai multe operaţii care s-au realizat cu sprijinul financiar al guvernelor Republicii Moldova, ale oamenilor de afaceri, ale actorilor de teatru şi ale spectatorilor săi.

La începutul anilor 2000, autorităţile locale i-au conferit lui Mihai Volontir titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bălţi . De asemenea, a primit “Ordinul Republicii”, ce mai înaltă distincţie a Republicii Moldova. În anul 2000 a fost desemnat ca cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldoveneşti.

Filmografie

  • Se caută un paznic (1967) – Ivan Turbincă
  • Această clipă (1968) – Mihai Adam
  • Singur în faţa dragostei (1969) – Obadă
  • Zece ierni pentru o vară (1969) – Ilie
  • Povârnişul (1970) – Andrei Spirea
  • Al patrulea (“Mosfilm”, 1972) – Bonar
  • Acest dulce cuvânt – libertate (“Mosfilm”, 1972) – Carlos
  • Dimitrie Cantemir (1973) – Dimitrie Cantemir
  • Podurile (1973) – Petrache
  • Bărbaţii încărunţesc de tineri (1974) – Andrei Răzlog
  • Nu crede ţipătului păsării de noapte (1976) – Ion Musteaţă
  • Povestea lui Făt-Frumos (1977) – Păsărila
  • Rădăcinile vieţii (1978) – Batir
  • Ţiganii (“Ekran”, 1979) – miniserie TV – Budulai
  • Centarurii (1979)
  • Emisarul serviciului secret (1979)
  • Fii fericită, Iulia! (1983) – Radu
  • Întoarcerea lui Budulai (“Ekran”, 1984) – Budulai
  • Sunt vinovat (1992)
  • Ciandra (2003)

Piese ce pot fi ascultate online:

Mihai Volontir – ” Cantecul prietenilor”
Mihai Volontir – ” Moldovenii”
Mihai Volontir – ” Viata”

Diana Onofrei iulie 4, 2009

Posted by alekcandpy in Diana Onofrei.
Tags: , , , , , ,
3 comments

Diana Onofrei

Diana Onofrei

Diana Onofrei

Piese ce pot fi ascultate online :

Diana Onofrei – ” Ia mai zi o tropotica”

Aurica Cordineanu iunie 30, 2009

Posted by alekcandpy in Aurica Cordineanu.
Tags: , , , , , , ,
add a comment

Aurica Cordineanu

Aurica Cordineanu

Piese ce pot fi ascultate online:
Aurica Cordineanu – ” Sunt o fata frumusica”

Olga Ciolacu iunie 30, 2009

Posted by alekcandpy in Olga Ciolacu.
Tags: , , , , , , , ,
add a comment

Olga Ciolacu

Olga Ciolacu

Olga Ciolacu


Olga Ciolacu

Olga Ciolacu

Albume:

“Cântecele dorului la inima omului”,  2004

1.  Jocu-aista-mi place tare
2. Gheorghiţă, musteaţă neagră
3. Ba n-ai una, ba n-ai alta
4. Fata mamei
5. Tinereţe, mi-ai fost dragă
6. Foaie verde trei lalele
7. Tot pe drum şi pe cărare
8. Foaie verde mărăcine
9. Cântec de nuntă
10. Aseară în sat la noi
11.Frate lăutar
12. Mărie şi Mărioară
13. Lasă-mă să beau
14.Cântă-mi, lăutar

“Te iubesc ca niciodată”, 2001

1 Te iubesc ca niciodata
2 Dulce rai
3 Viata
4 Luna mai
5 Actorul
6 Tangou
7 Tu si eu
8 Tu nu mai vii
9 Femeia emancipata
10 Saraca inima mea
11 Serenada
12 Melancolie
13 Sant tanara

Piese ce pot fi ascultate online:
Olga Ciolacu – ” Hora moldovenilor”

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.