jump to navigation

O-Zone septembrie 1, 2009

Posted by AG in Dan Balan, O-Zone.
Tags: , , , , , , , , , , , , ,
add a comment

O-Zone a fost o formaţie de muzică pop compusă din Dan Bălan, Radu Sîrbu şi Arsenie Toderaş.

O-zone

O-zone

Originari din Republica Moldova, trio-ul s-a lansat de fapt în România. Consideraţi a fi parte a curentului artistic românesc din regiunea istorică Moldova, care constă din numeroşi artişti şi muzicieni moldoveni afirmaţi plenar în România şi Republica Moldova, aşa-numita “invazie moldovenească”, trio-ul s-a axat pe stilurile dance şi eurodance, ajungând cu câteva din melodiile lor să ocupe primul loc în topurile româneşti şi moldoveneşti.

La un an de la lansarea melodiei Dragostea din tei în România, cei trei de la O-Zone au lansat acest superhit în toată Europa, ajungând pe prima poziţie în 27 de ţări ale lumii. O-Zone au fost 13 săptămâni pe locul 1 în Eurocharts şi s-au vândut peste 8 milioane de discuri.

Deşi considerat cel mai de succes grup din Europa în anul 2004, cei de la O-Zone s-au despărţit pe 13 ianuarie 2005. Cei trei membri ai formaţiei s-au lansat fiecare în proiecte individuale, continuând cariere solo. Singurul care şi-a continuat apariţia în topurile europene este Arsenie, cu melodia “Love Me…, Love Me…”, care a intrat pe poziţia 33 în topul MTV din Germania.

O-Zone s-a înfiinţat în 1999 la Chişinău în componenţa Dan Bălan – Petru Jelihovski, dar consacrarea s-a făcut la lansarea în Republica Moldova în formula Dan, Arsenie şi Radu. Discografia grupului conţine trei albume: primul apărut în 1999 la Chişinău, “Number 1″, editat în 2001 şi “DiscO-Zone” lansat în 2003 la Bucureşti.

Bogdan Popoiag, membru al trupei Unu, a pierdut procesul prin care dorea să-şi atribuie drepturile de autor ale melodiei [Dragostea din tei], dar a câştigat procesul de calomnie prin care Dan Bălan dorea să arate că Popoiag ar fi un mincinos. Popoiag a renunţat după o vreme la primul proces din motive necunoscute. Se spune că acesta a fost angajat doar pentru a realiza orchestraţia piesei respective, care de fapt nu exista până la aşa zisa angajare.

Dan Bălan, 30 de ani, a lansat o versiune în limba engleză a piesei de succes Dragostea din tei în 2004: “Ma-Ya-Hi” (English Version: Dan Bălan feat. Lucas Prata). El a anunţat că va lansa un album rock la New York, dar ultima veste este că ar dori să se întoarcă în România şi să reînfiinţeze trupa O-Zone în altă componenţă.

Şlagărul “Draostea din tei” a fost prelucrat şi a devenit popular în aproape toate ţările asiatice: Japonia, Indonezia, Taiwan etc.

Discografie

  • Dar unde eşti (1999)
  • Number 1 (2002)
  • DiscO-Zone (2004)

Piese ce pot fi ascultate online :

Dan Balan – Despre tine
O-Zone – Timpul trece fara noi

Transbalkanica iulie 22, 2009

Posted by AG in Transbalkanica.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
add a comment

Transbalkanica

Transbalkanica

Transbalkanica was conceived a few years ago by conductor and composer Marcel Stefanet. He chose the players, wrote the music and coordinated the entire scheme. This is how the Transbalkanica album started to take shape. The album includes 13 songs (14 tracks) taking the listener on a cruise through environments as diverse as gorgeous rural Moldavia and the bustling metropolis, to inspire unexpected nostalgia and unanticipated joy.

Transbalkanica is the most ample musical project launched by MediaPro Music in the Romanian music market. Transbalkanica is not a band and it is hardly an orchestra. It is a concept. One cannot speak of Transbalkanica before having listened, lived, and breathed in their music. You will discover the most fascinating and alluring mixture of Romanian folklore and electronic music, what the “initiated” would call fusion or lounge.
Why the name Transbalkanica? It’s easy: the musical show of violins, percussion and unconventional instruments played by a fifteen-virtuoso orchestra simply did not admit of a different name. Transbalkanica is “music replete with delicate nuances, hovering over an immense array of styles and traditions carried by dozens of wings”, a project aiming at no less than a break with the current trends on Romania’s music market.

Marcel Stefanet, the man behind Transbalkanica, is one of the best known and most respected conductors and composers in the Republic of Moldova. He started the project for love of music, and nothing else.

For more information visit http://www.transbalkanica.md.

Poate fi ascultat online intreg albumul.

Nicolae Sulac iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Sulac.
Tags: , , , , , , , , ,
1 comment so far
Nicolae Sulac

Nicolae Sulac

Nicolae Sulac (n. 1936; d. 2003) a fost un cântăreţ de muzică populară din Republica Moldova. Regretatul Nicolae Sulac s-a născut în anul 1936 în satul Sadâc, Cahul.

În cei 67 ani de viaţă Marele artist al poporului a reacţionat spontan cu un cântec la bucuriile şi durerile poporului său, cu dulcele şi dramaticele “Ce frumos mai cânta cucul”, “Tinereţe-tinereţe”, “Foaie verde magheran”, “Când tata va veni”, “Floarea lui Sulac”, Doinele “Mioriţa” şi “Doina de jale”, “În pădurea de la Prut” şi multe altele.

“… maestrul Nicolae Sulac a rămas o legendă în folclorul moldovenesc, iar balada “Mioriţa”, cîntată de atîtea ori de el este culmea măiestriei interpretative. Nicolae Sulac ne-a lăsat o moştenire spirituală bogată– a înregistrat sute de piese compuse şi intrepretate de el, a evoluat în cadrul sutelor de concerte cucerind spectatorii noştri şi cei de peste hotare. Pe firmamentul culturii noastre Nicolae Sulac a strălucit nu numai cu harul său interpretativ, ci şi cu cu umorul său fin şi profund filozofic. Istorioarele şi bancurile sale circulă şi azi în popor”, Veaceslav Madan, ministrul culturii.

“Nicolae Sulac a fost înzestrat cu har Dumnezeiesc pentru a bucura sufletele noastre”, Valentin Goga, directorul Palatului Naţional

“…Nicolae Sulac nu ştia cine este Nicolae Sulac, el aparţinea unui timp,unei epoci, unui popor…”, Emil Loteanu.

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Sulac – ” Oamenii de omenie”
Nicolae Sulac – ” La o margine de drum”

Nicolae Glib iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Glib.
Tags: , , , , , , , ,
add a comment

Nicolae Glib

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Glib – ” La multi ani cu sanatate”

Nicolae Botgros iulie 14, 2009

Posted by AG in Nicolae Botgros.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
add a comment

Nicolae Botgros

Nicolae Botgros este un artist, violonist şi dirijor moldovean de muzică populară.

Nicolae Botgros

Nicolae Botgros

Numele lui vorbeşte de la sine. Nicolae Botgros: o personalitate marcantă pentru întreaga noastră cultură, care a dus faima orchestrei «Lăutarii» nu doar peste ţări, ci şi peste ani, maestrul fiind declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc în anul 2002.

1973: Şi-a făcut pentru prima dată apariţia pe scena profesionistă alături de orchestra «Lăutarii»

2002: A fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc

Discografie

album: Lume, soro lume

1 Sirba coragheasca lui Gh. Bosoalca
2 Omagiu lui Nicolae Sulac
3 Melodii de neuitat
4 Lume, soro lume
5 Sarba de concert si ciocirlia
6 Hora de ascultare de Vasile Pandelescu
7 Hora lui Nicolae Tudos
8 Zboara, dorule
9 Melodie lautareasca
10 Taraneasca

album: Pe cărări lăutăreşti

1 Lautareasca lui Tregubencu
2 In drum spre casa
3 De trei ori in jurul mesei
4 Sirba la picior
5 Omagiu lui Ion Dragoi
6 Omagiu lui Constantin Mirea
7 Ileana neichi-i, Ileana
8 Sirba lui mos Vasile Zamfir
9 Hora in doua parti si cazaciocul
10 Melodie de dor
11 Sirba lui Dumitru Botgros
12 Melodie de dragoste
13 Coragheasca din Bacau
14 Hora martisorului
15 Ciocirlia

Piese ce pot fi ascultate online :

Nicolae Botgros – ” Dor de casa”
Nicolae Botgros – ” Coragheasca din Bacau”
Nicolae Botgros – ” Hora Basarabiei”
Nicolae Botgros – ” Lume, soro lume”

Natalia Barbu iulie 10, 2009

Posted by AG in Natalia Barbu.
Tags: , , , , , ,
add a comment

Natalia Barbu

Natalia Barbu

Natalia Barbu

Natalia Barbu (* 22 august 1979 în Bălţi) este o solistă de muzică uşoară din Republica Moldova. Este fiica interpretei de muzică populară, romanţe şi de estradă Ana Barbu. Ea şi-a reprezentat ţara la Concursul Muzical al Euroviziunii – ediţia 2007, cu piesa Luptă! – Fight!, şi s-a clasat pe locul 10, câştigând astfel pentru Republica Moldova un loc în finală la Euroviziune – ediţia 2008.

http://www.nataliabarbu.com/

Piese ce pot fi ascultate online:

Natalia Barbu – ” Doua inimi”
Natalia Barbu – “Joc de o zi”
Natalia Barbu – ” Fight”

video: Millenium iulie 6, 2009

Posted by alekcandpy in Millenium.
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
1 comment so far

Millenium

video: Millenium

Cerul ca o mama

Costica

Steaua Nordului

(more…)

Millenium iulie 6, 2009

Posted by alekcandpy in Millenium.
Tags: , , , , , ,
add a comment

Millenium

Millenium

http://www.bandmillenium.com

Premii:

1998 – Premiul Mare la Festivalul din Mensk, Belarusi;
1998 – Laureati ai Concursului studentesc din Belfort, France;
1999 – Premiul Mare la Concursul “Slaveanskii bazar”, Belarusi;
2000 – Premiul Mare la Concursul “Rojdestvenskie vstreci”, Estonia;
2002 – Premiul Mare la Concursul “VEO VEO”, Spania;
2003 – Premiul 3 la Concursul “Cerbul de Aur”, Brasov, Romania;
2006 – Premiul Mare la Concursul “Tineretul Balcanic”, Bulgaria;
2007 – Premiul Mare la Concursul “VEO VEO”, Spania.

Alex Zgureanu (chitara, voce)
Alexandru Daraban (chitara, voce)
Cornelia Chise (voce, percutie)
Gheorghe Postoronc (bass, voce)
Nicolai Nedelciuc (clape, voce )
Olga Gorcinschii (voce, vioara)
Vitalii Cozari (tobe)
(more…)

Mihai Volontir iulie 5, 2009

Posted by alekcandpy in Mihai Volontir.
Tags: , , , , , , , , , ,
add a comment

Mihai Volontir

Mihai Volontir

Mihai Volontir

(în rusă Михай Ермолаевич Волонтир) (n. 9 martie 1934, satul Glinjeni, raionul Rezina, Republica Moldova) este un actor din Republica Moldova.

Mihai Volontir s-a născut la data de 9 martie 1934, în satul Glinjeni din raionul Rezina (atunci în România, astăzi în Republica Moldova). De la vârsta de 18 ani a început să predea ca învăţător la şcoala rurală din satul Păpăuţi, Rezina. A făcut studii la Şcoala pedagogică din Orhei (1952-1955), după absolvirea cărora este numit directorul Căminului cultural din satul Lipceni (raionul Rezina).

Începând din anul 1957 este actor la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Bălţi, unde debuteazã în spectacolul “Chiriţa din Iaşi” în rolul Surugiului, devenind în scurt timp principalul interpret al unor personaje de prim-plan.

A debutat ca actor de film la studioul cinematografic “Moldova-film” în anul 1967 în filmul lui Gheorghe Vodă şi Vlad Ioviţă Se caută un paznic, interpretând rolul lui Ivan Turbincă. A obţinut Premiul Naţional al RSSM în anul 1971. Rolurile sale cele mai cunoscute sunt Ivan Turbincă din filmul său de debut (1957) şi Dimitrie Cantemir din filmul omonim (1973).

Fiind remarcat pentru interpretarea sa, a fost invitat să joace în filme montate la studiouri din Rusia. Rolul ţiganului Budulai (care-şi caută liberatatea şi fericirea) din serialul TV Ţiganii (1979) i-a adus celebritate, transformându-l într-o figură marcantă a filmului moldovenesc din anii ’70-’80. Succesul acestui serial a dus la realizarea unei continuări în anul 1984, intitulată Întoarcerea lui Budulai. I s-au decernat Premiul Naţional al Federaţiei Ruse (1980), Premiul Fraţii Vasiliev din Federaţia Rusă (1980) şi titlul de Artist al poporului (1984).

În anul 1990 în Sovietul Suprem al RSS Moldoveneşti, Volontir a vorbit împotriva “blestemaţilor ocupanţi ruşi”.

Mihai Volontir este bolnav de diabet şi are probleme de vedere. De la sfârşitul anilor ’90, el a suferit mai multe operaţii care s-au realizat cu sprijinul financiar al guvernelor Republicii Moldova, ale oamenilor de afaceri, ale actorilor de teatru şi ale spectatorilor săi.

La începutul anilor 2000, autorităţile locale i-au conferit lui Mihai Volontir titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bălţi . De asemenea, a primit “Ordinul Republicii”, ce mai înaltă distincţie a Republicii Moldova. În anul 2000 a fost desemnat ca cel mai bun actor al secolului XX al cinematografiei moldoveneşti.

Filmografie

  • Se caută un paznic (1967) – Ivan Turbincă
  • Această clipă (1968) – Mihai Adam
  • Singur în faţa dragostei (1969) – Obadă
  • Zece ierni pentru o vară (1969) – Ilie
  • Povârnişul (1970) – Andrei Spirea
  • Al patrulea (“Mosfilm”, 1972) – Bonar
  • Acest dulce cuvânt – libertate (“Mosfilm”, 1972) – Carlos
  • Dimitrie Cantemir (1973) – Dimitrie Cantemir
  • Podurile (1973) – Petrache
  • Bărbaţii încărunţesc de tineri (1974) – Andrei Răzlog
  • Nu crede ţipătului păsării de noapte (1976) – Ion Musteaţă
  • Povestea lui Făt-Frumos (1977) – Păsărila
  • Rădăcinile vieţii (1978) – Batir
  • Ţiganii (“Ekran”, 1979) – miniserie TV – Budulai
  • Centarurii (1979)
  • Emisarul serviciului secret (1979)
  • Fii fericită, Iulia! (1983) – Radu
  • Întoarcerea lui Budulai (“Ekran”, 1984) – Budulai
  • Sunt vinovat (1992)
  • Ciandra (2003)

Piese ce pot fi ascultate online:

Mihai Volontir – ” Cantecul prietenilor”
Mihai Volontir – ” Moldovenii”
Mihai Volontir – ” Viata”

Mămăliga iulie 5, 2009

Posted by alekcandpy in Mămăliga.
Tags: , , , , , , , ,
add a comment

Mămăliga

Piese ce pot fi ascultate online :

Mămăliga – ” Prietenii”
Mămăliga – “Tu si visul”

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.